Monday, August 26, 2013

שבבי עץ לעישון בשר, דגים וגבינות


שבבי עץ לעישון משמשים לעישון מזון כגון בשר דגים וגבינות ומספקים פתרון מהיר ונוח לעישון ביתי. עישון מזון נעשה על מנת לשדרג את המזון ולהוסיף לו ארומה וטעם ייחודיים. בעבר שימש העישון כאמצעי לשימור מזון, אך כיום כבר הבינו את סגולותיו והשפעתו גם על הטעם. עישון מזון נעשה במעשנות או מנגלים באמצעות שבבי עץ לעישון.




במעשנת הביתית ישנם שני תאים האחד- תא הבעירה, המיועד עבור שבבי עץ לעישון שיונחו בו על גבי גחלים, והשני- המיועד עבור המזון. בתהליך העישון עובר העשן מתא הבעירה לתא בו מונח המזון המיועד לעישון. עישון מזון ניתן לבצע בטמפרטורות משתנות בהתאם למזון שברצונכם לעשן. עישון חם מתאים בעיקר לעישון בשר והוא נעשה בטמפרטורות של 50-60 מעלות. בעישון מסוג זה, מומלץ להשרות שבבי עץ לעישון במשך מספר שעות בנוזלים כגון יין, בירה, מים, ויסקי, קוניאק וכדומה. ככל שהשבבים ישהו בנוזל במשך זמן רב יותר הם יספגו יותר נוזלים, מה שיספק עשן רב יותר. עישון קר מתבצע בטמפרטורות נמוכות ובאטיות. עישון מסוג זה מעודן יותר, ומתאים לרוב לעישון דגים וגבינות. בנוסף, שבבי עץ לעישון מתאימים גם לעישון פירות, אגוזים ולחמים.


חברת "גזם" מייצרת ומספקת שבבי עץ לעישון מזון מסוגים שונים ("עצשן") כגון שבבי עץ לעישון בשר, שבבי עץ לעישון דגים ושבבי עץ לעישון גבינות. אצלנו נעשה שימוש בעצים קיימים המגיעים אלינו ואיננו כורתים את העצים לצורך התהליך. אנו בוחרים בקפידה עצי פרי ועצים ארומטיים שונים המתאימים לצורך ייצור שבבים לעישון, כגון שקד, פקאן, הדרים, דובדבן, אפרסמון, תאנה, תפוח ועוד.

למידע נוסף אודות שבבי עץ לעישון בשר, דגים וגבינות צרו קשר עם "גזם" עוד היום

No comments:

Post a Comment